Skip to content

Északi tündérmese a vízparton

Ez a ház olyan, hogy nézegeted a fotókat, és máris varázslatos fantáziaképek jelennek meg a fejedben a napokról, amiket ott tölthetnél.

Kezdjük ott, hogy ez a ház a béke szigete. Az erdő közepén áll, egy folyó partján, semmi mást nem hallasz, csak a növények suhogását és az állatok neszeit. Nekem ez már önmagában elég lenne, hogy azt mondjam, köszi, jöhet, de ez a ház egészen gyönyörű.

Nézzük először a teraszt. Buja növényekkel és ezerféle apró dekorációs elemmel teli, amitől misztikus, varázslatos hangulatot teremt. Minden ülőalkalmatosság tele van textilekkel, amitől tudod, hogy egy hűvösebb szellő esetén is kényelmesen fogod magad érezni itt.

Kedvenceim a különleges formájú kalitka és a régi lámpa, és az asztal gyönyörű lábai. Nagyon jó, hogy minden föld színekkel dolgozik, a háznak is eleve egyszerű, agyag-színe van, a dekorációs elemek is mind barna színűek – amit a rengeteg növény könnyeddé, légiessé tesz.

Közvetlen a sziklás hegyoldalba építették a házat, olyannyira, hogy a szikla be is jön. 🙂 A fürdőszobában így egy fallal kevesebbet kellett felhúzni, különleges és nagyon jó megoldás. De azért nem lehet nem észrevenni azt a szuper létrát, amit nekitámasztottak.

A csodálatos, – természetesen – lábas kád pedig közvetlen a vízpartra nyíló ajtó mellett helyezkedik el, így fürdés közben bámulhatod a természetet. Minden funkciós megoldást igyekeztek úgy kivitelezni, hogy minél kevésbé legyen művi hangulata, ennek egy nagyon jó példája a kád fölötti, falba beugró polc is. Pakoló felület plusz bútor nélkül.

A konyha zsúfolt eklektikusságában is meg tudták tartani ezt az egyárnyalatos kivitelezést, így nem tűnik kaotikusnak, hiába van itt sok minden. A látszó köves fal pedig fantasztikus.

Nagyon jó példa ez a ház arra, hogy ha megtalálsz egy stílust, amit következetesen alkalmazol minden egyes elemen, akkor egy kis túlzsúfoltságot is megengedhetsz magadnak, az összhatás szuper lesz.

Forrás: decordemon