Skip to content

Bohém csábítás Londonból

Bohém sármmal felszerelt londoni lakást mutatunk egy 1800-as években épült házban. A könnyedség az első szó, ami eszünkbe jut erről az enteriőrről: színek, növények, természetes fény mindenütt.

Egyre jobban vonzódom azokhoz a lakás-fotó-sorozatokhoz, ahol olyan helyeket mutatnak be, amelyek látszik, hogy valóban élnek benne, és nem kellett minden használati tárgyat elpakolni a fotózás előtt, hogy jól mutasson. Ez a londoni lakás is ilyen, tele izgalmas apró részletekkel, melyek miatt hosszú perceket lehet tölteni egy-egy kép fölött.

Kezdjük mindjárt az elején. A gyönyörű fa burkolat és a látszó téglás fal csodás összhangja csak még nagyobb hangsúlyt kap a hatalmas erkélyajtón beáradó rengeteg természetes fény miatt. Rögtön az ablak mellett a szobában is van néhány növény, így a kinn és a benn nagyon hangulatosan mosódik össze.

A tetőgerendák és a lelógó kis indusztriális lámpa mellett alig vesszük észre szegény fejetlen és hinta nélküli hintalovat, pedig egyedi darab. Minden csak pontos elhelyezés kérdése: a hatalmas, arany keretes tükörről azt gondolnád, csak óriási terekben mutat jól, de nem: itt is megállja a helyét.

A fürdőszobai dzsungelre szavak nincsenek, a lábas kád az egyik legjobb dolog, ami egy fürdőszobával történhet, és gyönyörű a járólap is.

A nappaliba érkezve ismét csak ámulhatunk, a régi fából készült orvosi szekrény gyönyörű darab. Nem ez az egyetlen régi, kopott bútor, ami új életre kel ebben a lakásban, ami a színek kavalkádját és a bohém hangulatot is okozza.

A konyha nagyon vagány fekete fallal van ellátva, én itt is elsősorban a konyhabútort csodálom: micsoda fa!

Itt is nagy hangsúlyt kapnak a különféle textilek, mintában és színben is változatosak, mégis szuperül mutatnak. Nagyon jól látszik, hogy milyen otthonossá tesz egy lakást a sok textil.

Forrás: decordemon