Skip to content

Találjunk vissza a természethez – Inspiráció természetesen

Megjelent Kollár Borbála és Kollár Franciska közös könyve, az Inspiráció természetesen, amelyben a testvérpár a gyerekkorukhoz visszanyúlva igyekszik megmutatni annak fontosságát, hogy találjunk vissza a természethez.

Borbála és Franciska mindketten a kreatív iparban dolgoznak, és folyamatosan inspirációt keresnek. Gyerekkorukban a Balatonnál nőttek fel, és rájöttek, hogy itt szerzett élményeiket ma is hasznosítani tudják. Egyes szám első személyben írt könyvükben idézik fel ezeket az élményeket, és mesélik el mindazokat a következtetéseket, amelyeket ma levonnak belőlük.

A könyvet indító manifesztóban elmondják, hogy fontosnak tartják az önazonosságot, tehát arra szeretnék rávezetni az olvasót, hogy saját stílusát találja meg. Miközben egyre nehezebb bármi eredetit találni, érdemes körülnézni, és a magunk körül lévő dolgokban megtalálni azt.

A könyvben kilenc témával kapcsolatban mondják el a saját gondolataikat, így megismerhetjük, számukra mi fontos a stílusban, a gyerekekkel, az otthonban, az étkezés során, a nőiséggel kapcsolatban, a szokások, munka és életmód terén. Itt nem konkrét tanácsokat vagy tippeket kapunk, sokkal inkább általánosságban érintenek egy-egy témát, mint: „Amikor megpillantunk például egy almafát, ugyanazt érezzük újra, amit gyerekkorunkban, hogy az életnek van egy másik oldala, amelyet még föl kell fedeznünk.”

Fontosnak tartják hangsúlyozni a korábban már említett önazonosság szerepét az élet minden területén. Tehát öltözködjünk néha csinosan saját magunk miatt, és ápoljuk a testünket. Illetve hangsúlyozzák azt is, hogy az otthon töltött idő kinccsé válhat, ezért ne menjen különlegességszámba, hogy jól érezzük magunkat. Azt gyanítjuk, a Vintage Piac lakberendezés iránt rajongó kedvelőinek ez alapvetés. 🙂

A könyv végében szereplő mellékletben az egyes témákhoz kapcsolódó ötletekhez találsz rövid leírást egy-egy DIY projekthez is, készíthetsz nyakláncot, falidíszt, és találsz receptet is.

Kollár Borbála, Kollár Franciska: Inspiráció természetesen
BOOOK Kiadó, 2017.

Borítókép forrása: borarti.hu