Skip to content

Légies, bohém francia kastély

Franciaországban, Angoulême közelében található az a kastély, amit egy házaspár újított fel szobáról szobára, 2 éve alatt.

Megértem őket, csodás ez a hely.

Végignézve a képeken az a legszembetűnőbb, hogy miközben hatalmas terek, valódi kastélyhoz méltó belmagasság jellemzi, mégis könnyedség járja át minden helységét.

Köszönhető ez egyrészt a világos színhasználatnak – nagyon jó ez a zöld – és a monstre, grandiózus bútorok hiányának. Nézd meg azt a képet, ahol az óriási, kéttáblás ajtókon keresztüllátsz hosszában három szobán: semmi barokkos, hanem valami egészen egyedi.

Ugyanakkor az is látszik, hogy törekedtek az eredeti megtartására, ahol csak tudtak. Milyen szép például az étkezőasztal mögött az a megmaradt virágos tapétafolt.

Az egyik kedvenc helységem az, amiben látszik a fa gerendás mennyezet: itt minden természetes, natúr állapotában hagyott fából készült, nincs is más szín, csak a barna és a fehér. Nagyon rajongok ezért a természetességért!

A fürdőszobában köszön vissza a leglátványosabban az az egyszerűség, amivel a felújítást megközelítették: nem próbálták modernizálni a teret, nem töltöttek ki direkt minden szabad négyzetmétert. Inkább szabadon hagyták, hadd érvényesüljenek a kastély adottságai.

Érdemes egy pillantást vetni a gyönyörű köríves lépcsőre is, az is biztos, hogy eredeti. A Château de Dirac megtalálható az Instagramon is, még több inspirációért és külső képekért látogass el ide.

Forrás: decordemon