Skip to content

Vintage kincsekkel teli lakás Göteborgban

Igazi vintage hangulat köszön vissza ebben a kicsike göteborg-i lakásban. Különleges bútorok, csodás színek, kreatív megoldások. Nézzétek meg!

Igazán apró térrel gazdálkodott, aki ezt a lakást berendezte. A zsúfoltság hatását azonban mégis sikerült elkerülnie azáltal, hogy játékos, kreatív ötletek dobják fel a lakás minden pontját, és a világos terekben nincs semmi, ami agyonnyomná a képet.

Ha megnézed, a falak nem fehérek, hanem bézs, szürke árnyalatokra festették őket, ami melegséget kölcsönöz és homogén hatásúvá teszi a tereket. A legsötétebb árnyalatot az étkezőben használták, ám itt minden bútor fehér, így az összhatás könnyed marad.

Az egyes bútorok egyenként mind-mind csodálatosak, mégsem keltik bútorraktár érzetét egymás mellé állítva. Pedig ha megnézed, van itt minden. Hatalmas állóóra, egy teljes ajtópár a falnak támasztva, zsalugáter dísznek.

Csodás darab az étkezőasztal is, tömör fa, az egyik kedvencem pedig a nappali antik hatású, szürke komódja. De minden bútor egy kicsit kopott, és mindegyik másmilyen. Érdemes megnézni a sarokba állított ruhásszekrényt is.

Érdekes, hogy a semleges színek között akár egy apró elem is milyen kiugró tud lenni. A konyhában például a sötét buja tálca szinte leugrik a képről. Itt érződik a legjobban a játékosság, a malac és a kakas a konyhapulton szuper kis dekoráció.

Eklektikussága ellenére nagyon kompakt ez a kis lakás, és látszik, hogy nem csak a kirakatba szánták, hanem élnek benne.

Forrás: decordemon