Skip to content

DEKOR.ÁLOM – DIY ötletek a lakás minden pontjára

Megjelent juditu, vagyis Varga Judit DEKOR.ÁLOM című könyve, melyben a népszerű blogger hasznos tanácsokkal és 10 részletesen bemutatott DIY ötlettel érkezik – már ami a lakberendezést illeti. A vállaltan női könyvben divat- és életmód-tippek várnak még az olvasóra – sok kreativitással.

Kezdjük azzal, hogy pontosan kiknek is való ez a könyv, hiszen a DIY tág kifejezés. Ebben az esetben nem kell attól tartani, hogy minimum egy kis méretű asztalosműhelyre lesz szükséged, ha szeretnéd megvalósítani a könyvben leírtakat: a DEKOR.ÁLOM inkább arról szól, hogyan tudod feldobni és megújítani otthon meglévő tárgyaid. Tippeket találsz arra, hogy az egyszerűből hogyan lesz különleges, a sorozatgyártottból egyedi.

A könyv egy gyönyörűen szerkesztett album, sok fotóval, átlátható struktúrával, amely hűen tükrözi vissza mindazt a képet, amit a szerző a blogjában is képvisel. Rögtön az elején megismerjük az alkotót, majd pedig a kelléktárát: röviden összegyűjtötte nekünk, hogy mi mindennel is dolgozik, és már itt is hasznos tippeket kapunk. Az alapanyagok és kellékek listája gyakorlati tanácsokkal érkezik, így már az első pár oldal után tudni fogod, mivel javítsd a kisebb foltokat a falon, és miért van szükséged fém vonalzóra a sniccer mellé.

A könyvben bemutatott projektekben az az izgalmas, hogy mindenféle területet lefednek, így csak egy kicsi kreativitásra van szükséged, hogy bármelyiket továbbgondold, és valami máson, máshogy valósítsd meg. Ezáltal tehát kézhez kapsz egy könyvet, ami gyakorlati, hiszen konkrét példákat hoz, ugyanakkor számos további lehetőséget is eléd tár. A megvalósításukhoz pedig nincs szükséged komoly anyagi beruházásra, a legtöbb ötlet pár eszköz bevetésével megvalósítható.

Miről is van szó pontosan? Találsz pofonegyszerű tippeket a fehér falfelület feldobására, arra, hogyan fess mintát textilre, ezáltal létrehozva a saját, egyedi díszpárnád, hogyan újítsd meg teljesen egy-egy bútorod mindössze a megfelelő festékspray kiválasztásával, vagy dobj fel LED-égősorral egy egyszerű fali táblát. Judit abban is segít, hogy melyik eszközt hogyan használd, és miként kerüld el a tipikus hibákat.

A divat és életmód fejezetek sem kevésbé gyakorlatközpontúak. Itt olyan tippeket találsz, mint hogy hogyan készítsd el a saját vászontáskád, hogyan készíts textilbundát a bögrédre, vagy mivel dobd fel a bicikliskosarad.

A DEKOR.ÁLOM tehát egy olyan könyv, ami inspirációs forrásod lehet hosszú ideig. Nem csak egyszer fogsz leülni végigolvasni, majd pedig elrejteni a könyvespolcon, hanem újra és újra ötleteket meríthetsz belőle. Ha szeretné indító lökést adni a kreativitásodnak, csak csapd fel a könyvet, és merülj el az ötletekben. 🙂

Varga Judit: DEKOR.ÁLOM
BOOOK Kiadó, 2017.

A képek forrása: BOOOK Kiadó