Skip to content

Monokróm lakás Svédországból

Mintha egy noir képregény inverzét látnánk, úgy tárul elénk ez a különleges lakás. Ha azt hinnénk, hogy lehetetlen megvalósítani, hogy minden fekete-fehér legyen, és még működjön is, akkor itt az ellenpélda.

Mitől különleges ez a lakás? Szuper érzékkel úgy van berendezve, hogy teljes tágasság van benne, mégsem tűnik üresnek. Nincs telezsúfolva bútorokkal, hatalmas terek vannak benne, és az érzetet természetesen a fehér szín is erősíti.

Érdemes kiemelni a padlólapot, gyönyörű, és látszik, hogy a konyhában sem féltek a fát használni. Nincs benne semmi különleges, mégis, uralja a képet.

Amitől a rengeteg fehér miatt nem tűnik mégsem üresnek ez a tér, az a jól megválasztott, csodálatos régi kanapé a szoba közepén, és az, hogy az a kevés bútor, amit mégis elhelyeztek az nagy, ám könnyed darab: a képek a falon, a lámpa a mennyezeten, az asztal az étkezőben.

Részben adottság, részben ügyesség kérdése a varázslatos erkély megvalósítása. Látszik, hogy nincs különösebben nagy tér, viszont a rengeteg textillel jól belakták, a fényfüzérrel hangulatossá tették a kuckót.

Rengeteg zöld növény van a térben, de nem dzsungel hatást keltve, hanem kellemesen elosztva, ezzel tovább fokozva a könnyedség érzését.

Nem tudom, a gyakorlatban mennyire megvalósítható ez a minimalizmus, de azt biztos, hogy nagyon jól néz ki. Ha egy színt kellene választani, te mit emelnél bele?

Forrás: decordemon