Skip to content

Egy kis hazai Provence – könyvajánló

A lakberendezés kedvelői igen szűk kínálatból válogathatnak, ha könyvet szeretnének találni, ami a témával foglalkozik. Ezért különösen öröm, ha mégis a kezünkbe akad egy-egy szép kiadvány. Új sorozatunkban olyan könyveket ajánlunk, amelyeket a lakberendezés szerelmesei böngészhetnek örömmel. Első alkalommal egy különleges, hazai darabot mutatunk meg nektek: Cziráki Barbara Egy kis hazai Provence című könyvét.

Barbara beleszeretett a provence-i világ házaiba, és maga is szeretett volna megalkotni egyet, itthon. Nem kis fába vágta a fejszéjét, és nem lehet állítani, hogy miután megtalálta a tökéletes házat Kapolcson, már minden simán ment volna. Könyvében a ház felújításának és berendezésének történetét írja le, izgalmas részletekkel.

Mi azt szerettük különösen a könyvben, hogy nem habos-babos álomvilágnak mutatja be a felújítás történetét, ahol ráakad a szebbnél szebb dolgokra, kiválasztja őket, hazaszállítja, és épül a házikó, mint a Lego. A könyv sorai valóságszagúak, a nehézségek, amelyekbe Barbara beleütközött, és a megoldások, melyeket ezekre talált, mind hasznos és praktikus információt jelenthetnek bárkinek, aki akár kisebb munkálatokba is készül belefogni.

A különböző szobákban különböző stílus jegyeit találod meg, és ezeket alaposan meg is ismerheted, mert tipikus elemeinek kiemelésével Barbara bemutatja, mi is jellemez egy-egy irányzatot. Ezáltal egy szuper kis stíluskalauzt is kapsz a kezedbe.

Megismerjük mindazoknak a mestereknek a nevét, akikkel Barbara dolgozott, sőt, részletesen bemutatja azokat az alkotókat, akik a bútorok újjáalakításában, az apróbb részletek kialakításában segítségére voltak. Így a könyv szuper kalauz, ha szeretnéd megtudni, kiket érdemes követni, kiknek a blogját kell olvasni, ha érdekel a lakberendezés és a bútorfelújítás.

A könyv nagy erőssége, hogy gyönyörűen szerkesztett, képekkel gazdagon illusztrált: tehát összességében egy szép kiadvány. Én egy este alatt kiolvastam, olyan izgalmas haladni végig egy-egy újabb elem beszerzésétől a helységek kialakításáig, és végül az apró, díszítő elemek beszerzéséig és elkészítéséig. Könnyed stílusával inspirációt ad ahhoz, hogy ne féljünk a nagy dolgoktól, hiszen csak bele kell vágni, és aztán lépésről lépésre haladni, mindig csak a következő megoldandó elvégzéséig.

A Hazai Provence vendégházként működik Kapolcson, ha a környékre utazol, szerintünk érdemes itt szobát foglalni!
Itt találod:
Facebook-oldal
Weboldal

A könyvet itt tudod megvásárolni: http://konyv.hazaiprovence.hu/termek/egy-kis-hazai-provence/