Skip to content

Indusztriális loft Budapestről

A Design Plus Magazine most egy budapesti indusztriális loftot mutatott be, amelyet már csak ezért is megmutatunk nektek. De nem az az egyetlen érdeme, hogy Budapesten van: szuperül is néz ki.

Kezdjük a belmagassággal. Mennyi lehet, 6 méter, 7? Olyan hatást kelt ez a nagy tér, mintha beleférne minden szabadság. Minden a helyén van, a vörös téglás fal és a kazettás, mennyezetig érő ablak hamisítatlan ipari hangulatot áraszt, mégis otthonos. És mennyi fény jöhet be azokon az ablakokon.

Érdemes megfigyelni a fa lapokból álló mennyezetet a hálórész fölött, ami tompítja a gyárépület jelleget, és meghittséget kölcsönöz. Itt parketta is van és sok textil, kiválóan játszanak tehát azzal, hogy a különböző kiegészítőkkel milyen könnyen lehet változtatni az egész helység hangulatát.

A nappali hatalmas könyvespolca egyszerre bizarr és gyönyörű, és figyeljétek meg azt a régi fa komódot, ami alatta van. Ez a tér a leginkább hideg hangulatú, a szín is kevés. Itt érvényesül a legjobban az indusztriális stílus, bár a kiegészítők itt sem támogatják.

A konyha viszont maga a csoda, a zöld és a piros e két árnyalatának használata ezúttal olyan érzetet kelt, mintha egy rusztikus vidéki házikóban lennénk. Persze a natúr fal és a lámpa azért nem hagyja, hogy nagyon beleéljük magunkat ebbe. Mégis, ez már a harmadik különböző hangulat, amit felfedezhetünk.

A fürdőszobára megint nehéz szavakat találni: az a metró csempe és az a kád gyönyörű együtt, ahogy vele szemben a mosdót tartó asztal is. Kicsit furcsa ez a hosszúkás helység, melynek mintha a két végével akartak volna igazán foglalkozni csak. A gardróbszoba a sok tökéletesen egyforma ruhával olyan kicsit, mintha egy sci-fiből léptünk volna ki, de ezen már igazán nem akadunk fenn.

A lakás összesen 150 nm területű és egy 1928-as épületben kap helyet.

indusztrialis_budapest_01 indusztrialis_budapest_02 indusztrialis_budapest_03 indusztrialis_budapest_04 indusztrialis_budapest_05 indusztrialis_budapest_06 indusztrialis_budapest_07 indusztrialis_budapest_08 indusztrialis_budapest_09 indusztrialis_budapest_10

Forrás: designplusmagazine.com